Головна Новини Чверть віку на ринку харчової промисловості. Компанія «Дубнотех» відзначила своє 25-річчя

Чверть віку на ринку харчової промисловості. Компанія «Дубнотех» відзначила своє 25-річчя

Опубліковано 10.02.2021 / 17:06

Як гартувався колектив

Для людини вік 25 років – пора розквіту сил та можливостей. Чверть століття для трудового колективу – це час становлення, утвердження, випробування на міцність та згуртованість, досягнення вершин професійної майстерності. Перший рядок своєї  історії  підприємство «Дубнотех»  вписало  5 січня 1996 року, коли було внесене до державного реєстру.

Нелегкими були перші кроки засновників нового на Дубенщині приватного підприємства. І потрібно віддати належне ініціативі та ентузіазму молодих фахівців, які, пройшовши школу Дубенського сиркомбінату, свої знання і досвід вирішили реалізувати, започаткувавши власну справу.

Змінювались назви підприємства, місцезнаходження  орендованих приміщень,види діяльності, проте стабільним  у цих людей залишалось велике бажання досягти успіху саме у тій професії, якій присвятили своє життя. На зорі своєї діяльності  підприємцям  доводилось займатись заготівлею вовни, молока, але своєрідним рубіконом підприємницької діяльності став 2000-й рік, коли колектив переїхав на місце постійної прописки за адресою м.Дубно, вулиця Сурмичі, 93.Саме тут, вклавши чималі кошти у реконструкцію будівель, наростивши виробничі площі та потужності, підприємство крок за кроком прокладало шлях на вітчизняний ринок харчової промисловості. Починали з ремонту  устаткування для молокопереробних заводів, а згодом взялись за виготовлення технологічного обладнання та сучасних ліній для молочної та харчової промисловості.

За свою 25-літню історію підприємство «Дубнотех» стало одним з лідерів у своїй галузі. Бездоганна репутація, надійні вітчизняні та зарубіжні партнери, висококваліфіковані працівники – такі головні досягнення компанії за чверть століття.

На святі з нагоди ювілею керівник компанії «Дубнотех» Олександр Приболотний згадав найбільш вагомі досягнення колективу  і окреслив  виробничі плани на перспективу.

«2020 рік з огляду на карантинні обмеження був надскладний як для підприємства, так і для держави в цілому. Але завдяки  нашим перемогам торік у двох вагомих тендерах з виготовлення технологічних ліній, компанія отримала можливість стабільно працювати протягом усього 2020 року. В підсумку динаміка зростання виробництва товарної продукції у порівнянні з 2019 роком склала 25 відсотків. На майбутнє ми плануємо наростити виготовлення технологічного обладнання для вітчизняних підприємств харчової промисловості, яке в Україні не виробляється, а імпортується з-за кордону. Компанія також удосконалюватиме роботу з автоматизації технологічних процесів, програмного управління технологічним обладнанням і лініями».

Олександр Володимирович подякував усім, хто стояв біля витоків  підприємства, хто працював і продовжує примножувати здобутки  ТОВ «Дубнотех» сьогодні.

Найбільша цінність підприємства – його люди

Золотим фондом підприємства є його досвідчені працівники, професіонали високого рівня, стаж роботи яких у молочній промисловості сягає від 10 до 20 років і більше. Більшість з тих, хто знаходився у  святковій залі, здобували свій фах, отримували необхідні знання та досвід, саме працюючи на підприємстві, відточували свою професійну майстерність під час стажувань на фірмах різних країн Європи. Багатьом  довелось побувати у закордонних відрядженнях у Польщі, Туреччині, Німеччині, Франції.

Людей, які на совість виконують доручені завдання, своєю щоденною невтомною працею творять історію компанії, зміцнюють її авторитет, відстоюють право на лідируючі позиції у галузі переробної промисловості, керівництво підприємства відзначило грошовими преміями та пам’ятними ювілейними медалями.

Рівняння на ветеранів

Юрій Мельников прийшов на «Дубнотех»  порівняно молодою людиною, а зараз вже представляє  ветеранів підприємства. За 22 роки роботи тут працював водієм, потім слюсарем, нині – охоронцем. Юрій Григорович пишається тим, що вніс свою часточку праці у здобутки  колективу.

«Якби мене запитали, що допомагає нам працювати успішно, бути серед лідерів в Україні, то я б назвав такі складові: в першу чергу – це бажання розробляти та впроваджувати нове технологічне обладнання, а ще – професійна майстерність кожного на своєму робочому місці, міцна виробнича дисципліна, взаємоповага, взаємовиручка, здоровий мікроклімат у колективі».

Ще один ветеран Марія Трофимлюк пишається тим, що майже уся історія підприємства «Дубнотех» творилась на її очах і з її участю. У молочній галузі вона пропрацювала більшу частину свого життя  – 43 роки. У 1977 році влаштувалась на старий маслозавод, потім 23 роки трудилась на Дубенському сиркомбінаті. І  з 2000-го року незмінно працює на підприємстві «Дубнотех» «З хвилюванням пригадую перші дні і місяці, коли ми сюди перебрались. Застали тут напіврозвалені будівлі. Взялись з ентузіазмом за ремонт – бетономішалка не вимикалась, доводилось виконувати й нелегку фізичну роботу. Нелегко було, але відчували якийсь душевний підйом, велике бажання навести порядок у своєму домі, де планували жити довго і щасливо. І це відчуття не залишає нас і досі», – пригадала у своєму виступі на ювілеї Марія Захарівна.

Зі своїми спогадами та  побажаннями високо нести бренд підприємства до колег також звернулись головний інженер компанії  Микола Ординат та начальник виробництва Сергій Мосіюк.

Вітання від партнерів та друзів

Протягом 25-річної діяльності колектив підприємства «Дубнотех» налагодив плідну та ефективну співпрацю з багатьма переробними підприємствами як в Україні, так і за кордоном. Колективи підприємств-партнерів, їхні керівники, добрі та надійні друзі розділили радість відзначення ювілейної дати у житті компанії, надіславши на адресу колективу свої теплі відеопривітання.

Зі щирими побажаннями примножувати здобуті досягнення у галузі харчової промисловості до колективу звернулись голова ради директорів Спілки молочних підприємств України Вадим Петрович Чагаровський(м.Київ), колишній головний інженер Рівненського обласного об’єднання молочної промисловості Кіра Василівна Сизоненко, генеральний директор Гайсинського молокозаводу Тарас Володимирович Осадчий (м.Вінниця), директор з виробництва ПрАТ «Луцьк Фудз» Володимир Миколайович Шевчук, генеральний директор ПраТ «Юрія» Віталій Миколайович Пустовіт (м.Черкаси), голова правління ПрАТ «Дубномолоко» Олег Феодосійович Власюк.

Ювілейний торт під «Многії літа»

Програма свята була насиченою та різноманітною. Цінні призи від організаторів урочистостей – монети, викарбувані на честь 920-річчя Дубна, дістались тим працівникам, які безпомилково змогли дати відповідь на питання, що стосувались подій та фактів, пов’язаних з діяльністю підприємства. А кульмінацією свята став великий ювілейний торт з цифрою «25» та логотипом компанії  і спільне виконання традиційної української святкової пісні «Многая  літа».

Нехай буде успішним та вагомим твій шлях у наступне 25-ліття, колектив «Дубнотех» !

Юрій Шесталюк,

член Національної Спілки журналістів України